2 portföjer - samma fonder?
Sök:

2 portföjer – samma fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gabriella

ställde för sedan frågan: 2 portföjer – samma fonder?

Hej!Så, nu händer det för mig också att jag går igenom mitt sparande och har lyssnat och läst mycket här på RikaTillsammans! Tack för all värdefull information?

Jag ska spara både i Nybörjar- och Globala Barnportföljen och eftersom jag är nybörjare tittar jag på de fonder som Jan har och som ni pratar om här. Om jag nu läst rätt så blir det (i stort sett) samma fonder i båda dessa portföljer men med olika fördelning mellan aktie- och räntefonder. Det innebär ju att jag från 60/40 och 90/10 defacto får fördelningen 75/25 på mina ca 9 olika fonder.

Har jag tänkt rätt och är det fortfarande bra att ha samma fonder i båda portföljerna?Jag har en hel del att investera så ska fördela med olika lång sparhorisont samt månadsspara. Tack för er hjälp!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Det finns inga regler :-). Jag tycker att det är smart att du har två olika portföljer även om det finns vissa fonder som är samma. Det är en stor pedagogisk vinst i att du har dem åtskilda, speciellt om du skuggar två andra portföljer även om ditt totala sparande egentligen är en blandning av de båda.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för ditt svar!
  Kommer nog om ett tag, när jag är lite varmare i kläderna, att ta lite högre risk i ena portföljen så det är som du säger bra att ha dem åtskilda. Jag börjar så här! :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Gabriella

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-03 klockan 09:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.