2 sparande eller 1
Sök:

2 sparande eller 1

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av ph

ställde för sedan frågan: 2 sparande eller 1

Hej,

sparar just nu i 2 olika ISK´n där jag investerar i olika fonder. Ett till mig för långsiktigt sparande och ett till min lilla son(snarlika fonder i dem). Men är det lättare att komma upp i större kapital om jag slår ihop dessa och spar i ett och samma konto eller ingen skillnad? för och eller nackdelar?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej! Det är ingen skillnad, så du kan med fördel behålla dem separata för att lättare kunna skilja på vilka pengar som är vems.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är helt individuellt. Jag har 3 olika konton, 2 ISK med stora och små/mikrobolag samt ett KF med mina utländska innehav.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-12 klockan 06:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.