2000 spänn i månaden i sparande
Sök:

2000 spänn i månaden i sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dick

ställde för sedan frågan: 2000 spänn i månaden i sparande

Hej!
Jag har omvärderat mitt sparande eller rättare sagt mitt amorterande. Jag uppskattar att jag har en belåningsgrad på ca 40 %, jag har amorterat i runda slänga 4500/mån under några år. Dock har jag kommit till insikten att detta är någonstans en dålig idé. Jag kommer att amortera men kommer att halvera pengen och resterande ca 2000 kommer att gå till ett sparande, ett månatligt sådant. Inga jättepengar men ändå en peng. Frågan vad är en lämplig form. Tidshorisonten är rätt obestämd men låt säga 5-7 år. Övrigt sparande på längre sikt sköts på annat sätt.

Kriterier:

  • Låg risk
  • Låg avgift
  • Fria uttag
  • Kort sagt – pengarna ska finnas tillgängliga om vi vill.

Hur ska jag tänka och vad är stalltipset?

Thanx in advance

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vill du ha pengarna tillgängliga hela tiden med  fria uttag är det vissa sparkonton med ränta och insättningsgaranti som gäller. Jag jämförde lite på Compricer för att se vad som ger bäst ränta.
Rörlig: Svea Ekonomi eller Avida finans 0,75% just nu
Om du binder pengarna får du högre ränta men INTE fria uttag.

https://www.compricer.se/sparande/

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-05 klockan 13:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.