2000kr i månaden till pensionsspar. Vilka fonder?
Sök:

2000kr i månaden till pensionsspar. Vilka fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Stina

ställde för sedan frågan: 2000kr i månaden till pensionsspar. Vilka fonder?

Hej,

Jag är 25 år idag och tänkte börja spara 2000kr i månaden till mitt privata pensionssparande. Är det globala barnportföljen strategi jag ska välja för detta ändamål? Hade gärna fått konkret tips på vilka fonder jag ska köpa i denna portfölj, som jag sedan kan fylla på varje månad? Jag förstår uppdelningen i de olika portföljerna Jan föreslår, men jag känner mig inte bekväm med att själv välja mellan de olika aktie och räntefonderna. Kan man få hjälp med lite konkreta tips till pensionspar om 2000kr i månaden?

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Stina!

Ja, eftersom det är väldigt lång sikt är Barnportföljen att rekommendera. Exempel på ett par fonder per kategori som Jan rekommenderat här på bloggen:

Globalfonder: Länsförsäkringar Global Indexnära, DNB Global Indeks
Sverigefonder: Spiltan Aktiefond Investmentbolag, SEB Sverige Indexfond
Tillväxt- och asienfonder: Länsförsäringar tillväxtmarknad Indexnära, Swedbank Robur Access Asien
Räntefonder: Spiltan Räntefond Sverige, AMF Räntefond Lång

Vill du se fler exempel utöver dessa kan du läsa detta inlägg! https://rikatillsammans.se/basta-fonderna-2020/

Lycka till med sparandet!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-15 klockan 12:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.