20M SEK i AB att investera
Sök:

20M SEK i AB att investera

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: 20M SEK i AB att investera

Hej,

Jag har ca 20M SEK på ett konto i mitt helt egna AB. I dagsläget ligger dom på ett vanligt bankkonto. Vad ska jag investera i?

Jag behöver inte direkt pengarna inom närmaste 10-15 åren

Jag tycker börsen är högt värderad och är riskavers på kort sikt. Vill helst vänta till långkonjunktur slagit innan jag går in på börsen.

Vill inte sitta och trada dagligen. Kan tänka mig Avanza & Nordnet och själv förvalta.

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle ta profesionell hjälp. Om inte annat för att ha något att benchmarka mot. Den jag hade gått till i första hand är Henrik Tell som varit med på bloggen i t.ex. dessa avsnitten: 

Du når honom på hans bolag Effektiv Förmögenhetsförvaltning du får gärna hälsa från mig. Det skulle jag uppskatta. 

Sedan skulle jag nog rekommendera en ordentlig portfölj. Se gärna även dagens avsnitt som släpps ikväll.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för bra tips. Kollar med Henrik.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Peter

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag skulle om jag var du börja med att köpa bra bolag på A-listan med hög utdelning (t.ex SEB, Atlas Copco, Telia mfl) och köp regelbundet, t.ex en gång per kvartal de kommande två åren så slipper du fundera på bästa/lägsta kurs. Återinvestera sen utdelningen de kommande 10-15 åren i samma typ av aktie. Jag skulle inte välja ISK utan traditionell depå eftersom du inte ska sälja/trada i stor omfattning.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Du skriver att han bör köpa utdelningsaktier i ett depå-konto istället för ISK.
  Hur tänker du då? 0,45% vs 30% för utdelningar.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Dennis
 2. Vit pil

  Stort tack! Bra idé att köpa med intervaller kommande år för att dela upp risken givet att jag tror det kommer en långkonjunktur som kommer påverka börsen negativt inom 1-3 år.

  Du skriver ISK vs trad depå. Funkar ISK för ett AB? Vad är skatten i dessa två respektive? Är ju oavsett svårt för mig att få ut pengarna ur AB givet dåligt med utdelningsutrymme och lågt löneunderlag där.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Peter

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-20 klockan 11:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.