21 år och har en kvarts miljon. Vad ska jag göra?
Sök:

21 år och har en kvarts miljon. Vad ska jag göra?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rebar Hawre

ställde för sedan frågan: 21 år och har en kvarts miljon. Vad ska jag göra?

Hej, Jag är 21 år gammal och har sparat ihop 250 000kr på ca 9 månader enbart genom arbete. Har funderat på att köpa lägenhet för pengarna men just nu bor jag hemma och har inga planer på att flytta ut de kommande 3-4 åren så det lär inte bli något jag gör. Just nu ligger pengarna på ett sparkonto utan ränta. Jag kan spara mellan 15-30 000kr per månad.

Vad hade ni gjort i min situation?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om jag va i din situation så hade jag läst några artiklar här på bloggen och sedan gjort val utifrån kunskapen jag får efter det.

Hoppas du kommer igång med ditt sparande efter detta, dyker några fler frågor upp så tveka inte att ställa dessa så ska jag försöka svara på dom så gott jag kan!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag förutsätter att du betalar för hyra, mat och andra omkostnader som hushållet har? Om inte, tycker jag att du ska börja i den änden. Annars blir det ju dina föräldrars pengar du investerar.

Därefter läser du de länkar Robin har sammanställt här ovan. Bra att du kommer igång vid ung ålder! Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja, jag betalar min del för allt sådant.
  Tack!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  rebar

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Lägg åtminstone pengarna på ett bankkonto med ränta! Kolla Santander spar+ som har 0.95% (du måste ha minst 100k).

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  0.95% i ränta känns så otroligt lite. det är knappt 2500kr per år. då känns det nästan lika bra att ha de på ett sparkonto. Rätta mig om jag har fel

  0
  Gravatar ikon för användaren
  rebar
 2. Vit pil

  Tycker dock att 2500 kr är rätt bra betalt för att öppna ett konto hos en nischbank. Det tar bara några minuter att göra. Skaplig timlön…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Håkan Lindberg
 3. Vit pil

  Glöm inte att man måste skatta för de 2500 kr också det blir inte mycket pengar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Angelica

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-13 klockan 01:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.