24Store
Sök:

24Store

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: 24Store

Efter att ha varit med under börsintroduktionen för EQT och sålde första dagen tänkte jag göra likadant med K fastighet.

Men vad tänker ni om 24Store som Avanza nu informerar om ska noteras på First North?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tänker att det bara är en slump att 24Storage visas upp samtidigt som K-fastigheter… bara för att den kommer noteras inom några veckor. Har inte haft några känslor eller funderingar när den kom förbi i flödet. ;P

Själv har jag rätt ofta stort förtroende och respekt för kunskaperna och tipsen som spridas av ”våra experter” på nätet. Jan mellan dem. ;) Jag försöker förstå själv varför det kan vara en bra idé (även med risk att det går fel) att satsa på det och vara med. Och kanske någon vacker dag har jag tillräckligt mycket grund för att själv kunna klura ut när det är dags att kliva in på en börsintroduktion eller emission. ;)

Sedan är det mycket trevligt att det finns flera länkar med ”pålitliga” experter som säger/skriver typ samma sak… som var fallet både med EQT och nu med K-fastigheter.

Jag har inte hört ett dugg om 24Storage innan jag såg den på Avanza. Och det finns ingen som särskilt tipsar om den heller. Grön och oerfaren som jag är tycker jag det räcker med att gå med på K-fastigheter och låta andra emissioner bli så länge dessa inte dyker upp som stark rekommendation. ;)

Såg denna länk i veckan: https://blogg.nordnet.se/arets-ipoer/ som kan vara relevant.

Bloggposten ger en översikt med hur saker har gått för en del IPO’s i år med öppningsutveckling, förstadagsnoteringen och senare.

 

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Saker jag kollar på vid nyemissioner är:

  Personer bakom bolaget, ägare.
  Styrelsen.
  Affärsmodell.
  Lönsamheten.
  Hur ser deras marknad ut?
  Sedan såklart det jag tycker är det viktigast när det gäller just IPOs, hur mycket det skrivs om bolaget i olika forum och tidningarna mm innan noteringen.

  4+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Precis, har inte hittat så mycket skrivet inför denna introduktion. Så känns lite vanskligt. Tack för länken ska kolla.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin
 3. Vit pil

  Adde
  Kollade länken. Intressant.
  Det var något liknande detta jag sökte för åt börja förstå introduktioners utfall lite historiskt. Tack.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-28 klockan 15:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.