29 kr per månad (348 kr per år) för Preem Mastercard från och med 1 september 2019 ????????
Sök:

29 kr per månad (348 kr per år) för Preem Mastercard från och med 1 september 2019 ????????

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Bruno

ställde för sedan frågan: 29 kr per månad (348 kr per år) för Preem Mastercard från och med 1 september 2019 ????????

Mitt meddelande till Preem Mastercard:
Hej!

Fick idag ett brev med information om en månadsavgift på 29 kr från och med 1 september 2019 på Preem Mastercard.

Är detta en ny avgift eller är månadsavgift samma sak som aviseringsavgift?

För ”tjäna in” årsavgiften med höjningen på 10 öre per liter i drivmedelsrabatt måste man tanka 3480 liter om året. (348 kr/0,10 kr).
Hur många privatpersoner är det som tankar 3480 liter drivmedel om året??????

Jämfört med idag är detta en oerhörd försämring av villkoren!!!!!! Särskilt för de personer som inte är intresserade av vare sig av exklusiva erbjudanden via e-post om heminredning, resor, mode, sport och fritid och inbjudningar till Events som förhandsvisningar av bio, inspirations- och kunskapsväckande event samt provsmakningar!!!!!!

Ser verkligen fram mot ett uttömmande svar! Dags att börja använda Shell Mastercard i stället??????

Hälsningar
Bruno Salomonsson
:

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Angående Preem Mastercard kopplat till Aktiespararna, Villaägarna och andra organisationer!

Jag har nu suttit en halvtimme och väntat på svar från Preem Mastercards kundservice och till slut kommit fram. Av telefonisten fick jag bra information som inte kom fram i det utsända fysiska brevet. OBS! Den nya avgiften på Preem MasterCard gäller endast om kreditkortet är kopplat till en organisation, som Aktiespararna, Villaägarna etc.

OBS! Avgiften kommer INTE påföras din månadsräkning om du meddelar Preem Mastercard att du inte vill vara kopplad till någon organisation, men vill ha kvar kreditkortet ändå! Då sänks din drivmedelsrabatt från 45 öre per liter till 25 öre/liter på bemannade stationer och 10 öre/liter på automatstationer.

Man får en olustig känsla av att Preem inte hittat på det här själva, utan att även Aktiespararna och de andra organisationerna har sin del i dessa nya för kortinnehavarna oförmånliga villkor!!!!! Informationen i det utskickade brevet är alltså mycket ofullständig, men jag hoppas att här ha rätat ut en del frågetecken!

Vänligen, Bruno Salomonsson

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Bra grävt! Jag tror inte alls att detta kommer från organisationerna, i alla fall inte direkt. Preem betalar dessa organisationer för reklamplatsen så att de får in så många kunder som möjligt. Sedan vet man att många konsumenter är tröga, så när kundmassan är tillräckligt stor lägger Preem på en avgift och mjölkar sin kassako. När tillräckligt många lämnat börjar man om igen.

  Att du kunde bli av med kostnaden är bara för att du tillhör den lilla skaran som prutar.

  4+
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström
 2. Vit pil

  avsluta direkt

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  mallen
 3. Vit pil

  Hej, jag kommer snarast att kontakta Motormännen, som jag har mitt Preemkort kopplat till, och avbryta mitt medlemskap pga detta. Jag rekommenderar alla andra som har sitt Preemkort kopplat till M att göra detsamma. Kanske konsumentmakten har effekt.

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  Ulf Danielsson
 4. Vit pil

  Hej, jag var i kontakt med motormännen idag, det rådde visst full aktivitet där angående ändringen av avgiften, man verkade väldigt bekymrade eftersom månadsavgiften inte var något som fanns med i det avtal man har med Preem, man skulle snarast ha ett stormöte om det inträffade. Så jag avvaktar med uppsägningen av mitt Preem-kort, men har ändå idag skaffat ett ytterligare kort hos en annan utgivare, utan årsavgift så klart, och med bonusrabatter m.m
  Det finns flera andra avgiftsfria att tillgå.

  5+
  Gravatar ikon för användaren
  Pfeff Nord

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag ringde Preem Mastercard kundservice, enligt den jag pratade med var man tvungen att annullera det kort man har (som ska kosta 29 kr/månad), och ansöka om ett nytt kort som ej ansluts till någon intresseorganisation, för att komma undan de 29 kronorna per månad. Man kunde alltså inte behålla det gamla kortet och avsluta kopplingen till sin intresseorg. Frågan är om detta är korrekt, någon annan som har fått annat svar?

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det stämmer att man behöver avsluta det nuvarande kortet och sedan ansöka på nytt för att slippa månadsavgiften.
  Onödigt krångligt men fullt möjligt

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Filip
 2. Vit pil

  Svar jag fått från Preem Mastercard det senaste dygnet:

  Hej Bruno!
  Tack för ditt mejl och för din feedback. Jag kommer att föra fram att det upplevdes att brevet som skickades ut var ofullständigt.
  Det kommer att komma information om denna förändring på Preems hemsida så fort erbjudandet om 45 öre/l blir aktuellt för alla kunder. I nuläget är det endast de kunder som redan har ett specifikt medlemskap som tagit del av informationen.
  För att undvika den tillkommande kostnaden på 29 kr/månad behöver du avsluta det kontot som idag är kopplat till Aktiespararna och sedan genomföra en ny ansökan för ett Preem Mastercard.
  Ha en trevlig dag!
  Varma hälsningar,
  Matilda, en av många medarbetare
  Preem Mastercard Kundservice

  Mitt svar till Matilda på Preem Mastercard:

  Hej Matilda!
  Tack för ditt svar! Menar du att det även för vanliga Preem Mastercard, utan kopplingar till organisation, ska införas en månadsavgift på 29 kr och i så fall när ?????????? Är det över huvud taget lönt att ansöka om ett nytt vanligt Preem Mastercard om man inte tycker om månadsavgifter ?????????
  Vänligen, Bruno Salomonsson

  Hej Bruno!
  Vi har inga planer på att införa någon månadsavgift på det vanliga Preem Mastercard.
  Med vänlig hälsning,
  Tobias
  Preem Mastercard Kundservice

  Ytterligare svar från Preem Mastercard:

  Hej igen Bruno!
  Tack för ditt mejl.
  Nej, denna avgift enbart gäller de Preem Mastercard med medlemsföretag som Motormännen, Villaägarna eller Aktiespararna inkopplat i avtalet.
  Om du avslutar ditt aktuella kort och ansöker sedan om Preem Mastercard via oss på nytt så är månadsavgiften 0 kr, även efter 1:a September.
  Ursäkta oklarheten, ha en toppen torsdag!
  Varma hälsningar,
  Maksim, en av många medarbetare
  Preem Mastercard Kundservice

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Bruno Salomonsson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-03 klockan 16:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.