3 hinkar principen
Sök:

3 hinkar principen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik

ställde för sedan frågan: 3 hinkar principen

Hej!

 

Ska börja spara till mina 2 barn nu tänkte jag (1 & 4år gamla). Men har redan sen 2 år tillbaka den här 3 hinkar principen.
Tänker jag rätt ifall jag öppnar ytterligare 2 extra hinkar med deras namn på till barnen och sätter de på 90/10 och börjar spara tex deras barnbidrag där i varje månad?

Så man har tillslut 3 st ”passiva hinkar”. Till mig själv och barnen?
tacksam för svar

 

mvh Henrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Henrik! Jan har ett avsnitt om just barnsparande som kan vara intressant att kolla vidare på. Rent generellt så skulle jag sparat i en kapitalförsäkring i ditt namn men dina barn som förmånstagare. Jag skulle spara åt bägge barnen i samma ”portfölj” och sedan dela upp det när det är dags. Detta för att det kan kännas väldigt orättvist om ena barnet får låt säga 200 000 kr medan de andra barnet får 300 000kr beroende på hur börsen rör sig under dessa år.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej och tack för svar.
  Okej men att öppna en ny extra ”passiv” hink är rätt tänkt då? Och sätter in både barnens pengar i den?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Henrik
 2. Vit pil

  Som du säger Henrik så blir det nog bäst om du har en egen ”hink” för just barnspar, detta för att separera vad det är för pengar.
  Sedan så bör detta vara i en kapitalförsäkring i ditt namn med barnen som förmånstagare.

  Men läs gärna Jans artikel om just ”Barnsparande”.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-06 klockan 11:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.