3 hinkar principen
Sök:

3 hinkar principen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: 3 hinkar principen

Hej!

Startade en 3 hinkar strategi någon gång i Januari och hade då en liten summa pengar (10.000kr) som jag la i bufferthinken. Och sen månadssparar jag 10% av lönen fördelat i alla 3 hinkar.

Men har fått en större summa ärvade pengar nu och min fråga är hur ska jag fördela dom pengarna nu ifall

  1. Om jag vill spara till ett hus om ca 5år
  2. Spara till barnen när dom blir 18 år (Dom är 1 & 4 år nu)
  3. Min egna pension.

Tack för visat intresse

 

// Peter

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Peter!

1. Eftersom det är ett specifikt målsparande så hade jag kört på tumregeln ”investera 10% i aktiefonder för varje år du kan avvara pengarna”, så börja med 50/50 och justera med 10% varje år som går.

2. Globala Barnportföljen passar utmärkt till detta!

3. Samma som till barnen!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-30 klockan 21:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.