300000
Sök:

300000

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tamt

ställde för sedan frågan: 300000

Får 300000 i en uppgörelse med arbetsgivaren.  Hur ska jag förvalta dem på bästa sätt?  Jag tänker tidsperiod 2 till 3 år.  Finns det något sätt att göra det så skatten skjuts upp tills jag tar ut pengarna?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej.

2-3 år. Sparkonto. 2-3 år på börsen är som imorgon. Inga pengar på börsen alltså.

Mvh. Jack

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller med, för kort tidshorisont för att placeras på börsen.
  Alternativt att köra en 20/80 portfölj för att försöka få någon avkastning, men inget är garanterat!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Förstår inte riktigt. Är i samma situation. Kan jag inte bara spara i en LF fastighetsfond som förra året gav 15 procents ränta? Förstår att procent satsen kan bli mindre men på ett år skulle jag få 300 000 plus 15 procent dvs 331 000 om procentsatsen håller? Plus 1,51 procent i kostnad. Eller tänker jag helt fel? Förstår att jag tar en risk.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tamt
 3. Vit pil

  Historisk avkastning ej är en garanti för framtida avkastning. Jag är inte optimistisk att ekonomi i världen är bättre än 2018. Du fick 300000 i en uppgörelse med arbetsgivaren var en jättebra seger. Jag skulle köpa två fonder och två aktier om jag hade 300000. Kommer ihåg att sprida risk och begränsa förlust.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-05 klockan 11:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.