300k-fördelning på LYSA?
Sök:

300k-fördelning på LYSA?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av J

ställde för sedan frågan: 300k-fördelning på LYSA?

Jag har cirka 300k som jag vill fördela i ett lätt sparande på LYSA. Vid sidan har jag en buffert på 50k på ett konto med insättningsgaranti.

Pengarna ska inte användas på ett bra tag. (sparhorisont 10+ år). Tanken är att jag kommer sätta av 3000:-/mån på LYSA. Frågan är i vilken typ av portfölj?

Tacksam för svar

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kör lite räntefonder, 10%.

90/10.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Så en portfölj med 90% aktier och 10% räntor?
  Hur stort bör det startbeloppet vara av 300k?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  J
 2. Vit pil

  En portfölj med 90% aktier 10% räntor enbart?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  J

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-14 klockan 14:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.