4 hinkar strategin
Sök:

4 hinkar strategin

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonas

ställde för sedan frågan: 4 hinkar strategin

Hej!

Har precis startat upp en 3 hinkar strategin på lysa i en fondrobot och tänkte börja spara ungefär 2500kr per månad. Men alla modeller ni har på den här sidan visar ifall man har en stor buffert innan.

Men ifall man bara har ca 50.000kr sparade på sitt konto. Vilka hinkar ska jag fördela dom pengarna i?

Och ifall man ska gå efter podden kommer det ta måååånga år innan man ens kan börja föra över pengar i den passiva hinken! För mellanriskhinken ska ju vara några hundra tusen.

Gör jag rätt i att lägga in 50.000kr i Bufferthinken, sen dela upp 2500kr i dom 3 hinkarna med en automatisk insättning varje månad??

Eller vad hade ni gjort i min situation?

Är 35år sambo, 2barn och bor i en hyreslägenhet. Jag hyr också ut min bostadslägenhet i första hand så får lite pengar därifrån också.

 

Tusen tack

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jonas!

Om man ska slaviskt gå eftermodellen så är det som du säger att det kommer ta några år innan du uppnår så att du sparar i passiva hinken.
Men varför inte börja i alla samtidigt, tycker det själv känns rimligt och gör även så själv!
Så tycker absolut att du kan köra hälften till mellanrisken och hälften till passiva.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-11 klockan 22:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.