4-hinks strategin hur skall jag tänka?
Sök:

4-hinks strategin hur skall jag tänka?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: 4-hinks strategin hur skall jag tänka?

Hej

Jag har en fråga kring hur jag skall tänka kring 4-hinksstrategin.

Om jag räknat ut hur mycket jag skall ha i resp hink och skall börja spara så undrar jag hur jag skall göra med periodiska köp. Jag har ”fyllt” såväl buffert hinken som mellanriskhinken. Skall jag då bara göra periodiska inköp i bufferthinken och aktiva hinken under året, , förutsatt att jag inte rör bufferthinken?

 

Mvh

Anders

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anders!

Om du har fyllt buffert och mellanrisk-hinken, då återstår den passiva och aktiva hinken.
Så dina periodiska köp ska då gå mestadels till din passiva hink och en liten del till aktiva (ca 10% av den passiva).

När du väl rör någon annan hink så får du börja fylla på där igen!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-03 klockan 16:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.