4% regeln
Sök:

4% regeln

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan B

ställde för sedan frågan: 4% regeln

Jag har funderat på 4%regeln. Den måste bygga på en 100% aktieportfölj?

Vad händer då de två gånger per 15 år (eller vad det nu var) som börsen faller med 40-50% år tar många år att återhämta sig? Känns som man behöver 25 gånger årsutgifter gånger två?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kolla gärna den här artikeln på ämnet:

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Den ursprungliga 4%regeln har jag för mig var beräknad utifrån en portfölj med rätt stor andel obligationer.

En 100% aktieportfölj har kanske något större risk att få slut på pengar någon gång om man hade otur i början med börsen, men i nästan alla andra scenarier så hade man efter ett tag så mycket pengar att en 50%krasch inte spelade någon roll.

Tips är att googla på 4% regeln, det finns väldigt mycket att läsa. Den kommer ju från början från USA så en del saker från ursprungstänket måste anpassas till andra länder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-09 klockan 21:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.