400 000 kr, hur investera i dessa tider?
Sök:

400 000 kr, hur investera i dessa tider?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robert

ställde för sedan frågan: 400 000 kr, hur investera i dessa tider?

Hej!

Hur tycker ni att jag ska investera mina sparade pengar på 400 000 kr i dessa tider då börsen svänger?

(Har ytterligare ca 100 000 kr som buffert. + lite till om skiten träffar fläkten..)

Har redan satt lite pengar på Lysa och funderar på NÄR jag ska sätta över mer… Funderar också på att köpa fonder: LF global index + Spiltan akt.inv… Men vet inte om jag vågar just NU…

(Min lön ca 20 000 efter skatt. utgifter 8000/mån. . Och ja, jag har hört Jan säga ”sluta försök tajma marknaden”.. men man kan ju ändå tänka till lite.. precis som han själv gör t ex med att vilja gå in med mer pengar om börsen sjunkit mycket)

Hjälp!

/Robert

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du kommer inte att lyckas tajma marknaden. Låt tidshorisonten för ditt sparande vara det som bestämmer och strunta i att börsen svänger. Du kan läsa mer om det i dessa två artiklar:

Sluta försöka tajma marknaden och börsen!

Investera nu eller efter börskraschen? Om finansiell spådomskonst

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Som Emil skrev att tajma börsen kan du glömma, men tur kan du ha.

Bästa är att månadspara in pengarna om du är orolig för vad som ska hända.  Då kommer du träffa både toppar och bottnar.

Sen kan du köpa lite mer om du tycker att det gått ner tillräckligt. Sätt upp regler för det isf.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Robert!

Utöver Emils länkar över som jag håller med om att du borde läsa, så tycker jag att du bör kolla in ”Fyra-Hinkar-Strategin”. Att bygga upp en stabil ekonomi i grunden så att du kan ta högre risk med ditt sparande kommer att gynna dig i längden.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för alla tips!

Jag kommer nog dela upp pengarna i 4 delar o sätta in dem med jämna mellanrum inom en snar framtid.

/Robert

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-15 klockan 10:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂