50 årig nybörjare tips ?
Sök:

50 årig nybörjare tips ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena

ställde för sedan frågan: 50 årig nybörjare tips ?

Hej

efter 20 år blir jag nu ensamstående med 2 tonåringar.

Ex köpte ut mig och jag har nu ca 1milj på sparkontot. Har letat bostadsrätt el mindre hus men alla drar iväg på budgivningen så nu får det bli hyresrätt till att börja med.

Hur sparar jag dessa pengar på bästa o smartast sätt ?

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Gällande att komma igång med sparandet rekommenderar jag detta inlägg:

Tjäna pengar, spara pengar och bli rik | Tips som faktiskt fungerar

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det finns gott om information här på Rika Tillsammans-bloggen, det är bara att börja leta inspiration. :-)

Annars kan du titta lite på min nybörjarblogg: enkel-ekonomi.blog

/Kim

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej ursäkta sent svar men tack för era kommentarer !! Är en riktig veligpelle när det gäller ekonomi o vad jag ska göra, får beslutsångest 😳 kanske för att jag en gång köpte hm o nu är halva värdet borta. Det vill jag inte vara med om igen.
  Pengarna ligger fortfarande på sparkonto med 0 ränta 😠 såg nu när jag fick tid under semester att man kan få åtminstone 1% ränta på collector bank, bättre än inget. Men hittade då också Spira som man sparar i aktier direkt till fast avgift 25kr. Någon som åsikter om detta ? Är det en bra väg å gå ? I isk/ aktier/fonder betalar man väl alltid courtage fast el i % ? Tack för svar mvh Leena

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Leena

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Fundera över vad du ska ha pengarna till. Hur länge kan de vara orörda?  Till pension? Gåva till barnen när de ska ut i vuxenlivet? Till att köpa eget boende inom ett par år? Tidsperspektivet kommer vara avgörande för vilken risk som är lämpligt att ta och därmed hur du bör placera pengarna. Tänk iallafall på att ha en buffert i rena pengar som du har på ett sparkonto innan du eventuellt investerar på börsen.

Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-28 klockan 19:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.