50+ och fattig
Sök:

50+ och fattig

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eva

ställde för sedan frågan: 50+ och fattig

Är 50+ och sjukpensionär med endast 6000 sparat som sitter på ett ISK. Kan bara spara lite då och då. Var sätter jag dessa slantar så de kan öka? Tar gärna lite extra risk.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om ni inte har en buffert ännu så är det väldigt viktigt att ni har det innan ni investerar pengar på börsen. Ha ett buffertsparande i ett vanligt sparkonto så att ni har råd med oförutsedda avgifter. T.ex. en summa på tre månadsutgifter är ett förslag.

Det är bra att ni har pengarna på en ISK. Se till att ni inte betalar för att banken ska förvalta det åt er. Minimera era avgifter på fonderna – sälj allt som är dyrare än 0,4% i årsavgift och köp billiga globala indexfonder och billiga räntefonder istället.

Storleken av kapitalet spelar ingen roll utan det fungerar att placera pengarna enligt någon av portföljerna som Jan Bolmeson rekommenderar. Länkar här nedan till konkreta förslag, nybörjarportföljen tror jag är något ni ska titta på. Om det inte går att hitta billiga fonder hos er bank, byt bank!

Om detta är alldeles för krångligt, sälj innehavet i ISK:n och köp in er hos http://lysa.se istället. Men spara till en först!

Mina fondportföljer 2018 | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-26 klockan 19:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.