Sparande till resa om ca 7 år, hur får jag bäst avkastning?
Sök:

Sparande till resa om ca 7 år, hur får jag bäst avkastning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Felix

Den här artikeln publicerades 2017-04-13 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sparande till resa om ca 7 år, hur får jag bäst avkastning?

Hej, jag ska börja spara för en resa som jag mest troligt ska göra om ca 7år.

Jag ska månadsspara 100kr i månaden och ska börja med 1500kr.

Hur ska jag göra för bästa avkastning?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tumregeln är:

Investera 10 procent på börsen per år du kan låta pengarna arbeta i fred.

Ditt perspektiv ligger ju på gränsen. Man skulle kunna argumentera för att spara 70 % i aktier därmed och sedan minska det med 10 procent för varje år som du närmar dig resan. Det vill säga 5 år innan resan då ligger du på 50 procent, 3 år på 30 procent och så vidare.

Resonemanget ligger rätt nära Nybörjaportföljen:

Den resterande delen skulle jag ha på ett sparkonto:

Lycka till med ditt sparande och grattis till långsiktigheten med resa!

Jan

PS. Min utmaning skulle vara att försöka öka sparandet med t.ex. 5 – 10 % varje månad. Det vill säga 100 kr denna månaden, 110 kr nästa månad, 121 kr månaden efter och så vidare. DS.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-13 klockan 12:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.