60/40 eller 100/0 + traditionell
Sök:

60/40 eller 100/0 + traditionell

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Håkan

ställde för sedan frågan: 60/40 eller 100/0 + traditionell

Ju närmare planerad pension man lever rekommenderas ju att öka andelen räntefonder för att inte tappa för mycket av tjänstepensionen vid ett börsras, som nu.

Tyvärr har det ju visat sig att räntefonder också kan följa med i raset och i vissa fall även kan låsas för handel.

Är det kanske bättre att vart efter flytta de fondförsäkringar som då går att flytta till traditionella försäkringar och köra 100% aktiefonder i övriga fondförsäkringar?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Håkan,

 

Jag vet inte hur lång tid du har kvar fram till pensionen. Men jag själv som har över 30 år kvar har valt att göra det så enkelt som möjligt med endast en globalfond. Skulle jag närma mig pensionen så hade jag nog börjat skala ner på ett konto med insättningsgaranti. På tok för dålig gällande räntefonder!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag var nog otydlig, frågan gällde tjänstepensionsförsäkringar varifrån man inte kan flytta ut delar av kapitalet förens man går i pension, och då som kortast under 5 års tid.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Håkan
 2. Vit pil

  Tjänstepensionen ska betalas ut under en längre tid och skulle inte kunna tänka mig att stängda fonder kommer påverka detta. Skulle en fond vara stängd i månader så skulle det fondbolaget få många personer som ställer sig och knackar på deras dörr, visst kan dom stänga en liten stund som dom gjorde nu, men orimligt över längre tid.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-28 klockan 07:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.