60/40 fördelning efter 6 år?
Sök:

60/40 fördelning efter 6 år?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sarah

ställde för sedan frågan: 60/40 fördelning efter 6 år?

Hej!

Jag och min man tänkte skapa ett sparande likt nybörjarportföljen med 60/40 fördelning och en tidshorisont på ca 6-7 år. Min fundering är, behöver man ändra om fördelningen och dra ned risken ju närmare man kommer att man ska använda pengarna? Isåfall, när bör man göra det? Med tanke på att man inte bör ha så hög aktieexponering om pengarna ska användas om ca 1-2 år? Är det då man ska dra ned?

Tack på förhand!

Sarah

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

En tumregel man kan använda sig av vid omfördelning är max 10% räntor per år som är sparhorisont. Ska man använda pengarna som fyra år, 40% aktier och 60% räntor. Om två år, 20% aktier och 80% räntor och så vidare. På så vis kan man vikta om årligen för en balans som passar en själv.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-17 klockan 06:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.