65+ vill investera 1.800.000
Sök:

65+ vill investera 1.800.000

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linda Fredrikson

ställde för sedan frågan: 65+ vill investera 1.800.000

Hej!

Pensionär som sålt bostadsrätten och vill leva ett bra liv i fortsättningen, helst med hjälp av avkastning på pengarna. Det känns ju inte så roligt att ta för mycket av kapitalet, hellre gå ”med vinst”….

Har 150000 i Avanza Auto, 150000 i Swedbank Robur Access Global, 100000 i Länsförsäkringar Global Indexnära.

Resten på sparkonton, med olika bindningstider. Tror att jag klarar mig hyfsat på pensionen i 4 år till, men sedan behöver jag ca 4000/månaden utöver min pension. Min generation kvinnor lär väl bli minst 100 år…:-)

Hur ska jag tänka?

Hälsar

Libifr

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag hade nog valt en variant av RikaTIllsammans-portföljen, rejäl riskspridning. Om den kan du läsa här:

RikaTillsammans-portföljen – en portfölj för alla väder

Vänliga hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-16 klockan 17:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.