720 000 tusen
Sök:

720 000 tusen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alexander

ställde för sedan frågan: 720 000 tusen

hej jag har sålt mitt företag och har nu 720 tusen som jag vill investera jag är 31år och har tänkt spara fram till 50 månadsspara mellan 5-10

Vill ha lite tips hur jag ska investera

lite bakgrund jag har köpt och sålt aktier men haft mindre framgång med det sen började jag med fonder och det var lättare för mig och bättre enligt mig

har 3 fonder jag har investerat i nu

swedbank robur ny teknik

TIN ny teknik

nordnet indeksfond Danmark

Hade tänkt att lägga 100.000 var på dessa tre men vad ska jag lägga resten på ?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej, jag kan rekommendera fyra hinkar strategin: https://rikatillsammans.se/fyra-hinkar-strategin/

Enklast vore att fylla ut två konton först, dvs buffert på ca 150 tkr 20/80 lysa och sedan resten i 60/40 lysa (mellanrisk hink) därefter när den sistnämda är på 1000 tkr fylla ut en 90/10 portfölj. Sedan 10% av 90/10 lägger du i t.ex. TIN ny teknik.

Skaparen av den här bloggen, Jan, tror det är en liten mikrobubbla i tech. Oavsett om det är det eller inte rekommenderas bara 10% av 90/10 portföljen används i aktiva investeringar som TIN eller egna aktier.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-26 klockan 16:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.