7:e AP-fonden
Sök:

7:e AP-fonden

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elisabet

ställde för sedan frågan: 7:e AP-fonden

Hej!

Jag undrar om man kan öka sitt sparande i 7 AP-fonden mer än att jobba och på så sätt tjäna in pension? Kan jag som privatperson sätta in pengar där och i så fall hur?

Jag förstår inte riktigt hur det funkar och är tacksam för hjälp.

Mvh

Elisabet

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, det kan du inte. Det enda du kan göra för att öka sparandet är högre lön, men det händer inget mer efter en lön på drygt 38000:-.

Om din arbetsgivare har tjänstepension så se till att du försöker hitta bästa stället att placera dina pengar och hitta den billigaste globalfonden du kan hitta. Inga räntefonder förrän du närmar dig pension.

Läs mer om PPM här:
https://www.pensionsmyndigheten.se/forsta-din-pension/sa-fungerar-pensionen/premiepension-en-del-av-den-allmanna-pensionen

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Elisabet Asketorp
 2. Vit pil

  Tack för kompletteringen!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-18 klockan 15:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.