85/10/5-Portfölj
Sök:

85/10/5-Portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: 85/10/5-Portfölj

Hej!

Jag månadssparar i fonder och har en fråga angående min portfölj när det kommer till räntefonderna och min guld-fond. Tycker ni att 5% Spiltan Räntefond Sverige, 5% AMF Räntefond Lång och 5% Pacific Precious A är en bra fördelning? Det jag undrar mest är om det är tillräckligt bra med Pacific Precious som ”gulddel”. Tacksam för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anton!

Tack för din fråga!

Angående mängden räntor man bör ha i sin portfölj är väldigt individuellt anser jag, det beror väldigt mycket på hur hög risk man är villig att ha i sin portfölj. Om du inte har läst artikeln innan så har Jan skrivit väldigt bra om hur man ska tänka med räntor i denna artikeln: 

Ombalansering i RikaTillsammans-portföljen 2018

Jag har kollat igenom fonden Pacific Precious A, det finns alltid en beskrivning vad fonder får placera i och brukar skilja väldigt mycket fond till fond. Just denna säger såhär:

Fonden placerar i överlåtbara värdepapper och fondandelar över hela världen. Fonden fokuserar särskilt på placeringar vars värdeutveckling förvaltaren bedömer påverkas av marknadsutvecklingen för ädelmetaller.

För mig säger detta att fonden är väldigt öppen att få placera i vilken fond eller värdepapper som har exponering mot ädelmetaller, då inte bara guld.

Lite klurigt med dessa guldfonder som har blivit mer populära, är att man måste verkligen kolla vad dom investerar i. Som du skriver så vill du ha exponering mot rent guld, då förespråkar jag fonder som backar upp värdet på fonden med fysiskt guld sparat i bankvalv.

Det finns några förslag på dessa fonder i länken ovan som även förklarade lite om räntor.

Hoppas detta besvarade din fråga!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-26 klockan 19:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂