90/10 Portfölj till pensionen på LYSA
Sök:

90/10 Portfölj till pensionen på LYSA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Olof

ställde för sedan frågan: 90/10 Portfölj till pensionen på LYSA

Hej

Började nyss spara på lysa i en 90/10 portfölj cirka 30 års sikt till min pension bara 500 kr i månaden än så länge. Kanske höjer det sen och kanske tar ut det tidigare om det blir mycket pengar men är fördelningen rätt med 90/10 fast det är 30 år bort? Lyssnar mycket på Jan och han säger alltid 90/10 så det är väl rätt? har även än portfölj på Nordnet en 60/40 men vill testa LYSA.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Olof!

För att få ett annat perspektiv så säger jag att du bör köra på 100/0, jag själv anser att en krockkudde inte är så attraktivt på en sådan lång tidshorisont, att då istället vara exponerad helt mot aktiemarknaden då den till störst del ger bäst tillväxt känns bättre för mig.
Eftersom man säger att en 100% aktieportfölj inte går minus på 15 år, varför då lägga in en räntedel?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ok låter intressant det var ju Lysas råd från början men tänkte på vad Jan säger alltid. Tack Robin:)

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Olof Tapper

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-04 klockan 17:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.