Advanced SolTech ger ut obligationslån med 8,25 % i årlig ränta hos Avanza
Sök:

Advanced SolTech ger ut obligationslån med 8,25 % i årlig ränta hos Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Advanced SolTech ger ut obligationslån med 8,25 % i årlig ränta hos Avanza

Såg att Avanza hade ute ett nyteckningserbjudande om ett företag som utvecklar och bygger solceller i Kina.

8,25 % ränta tycker jag låter intressant som en del i min aktiva portfölj. Vad säger ni mer kunniga om erbjudandet?

https://www.avanza.se/avanzabank/kampanjer/soltech.html

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Soltech AB har gått med förlust år 2016 och 2017. Risken är alltså hög, varför dotterbolaget  (som också har gått med förlust första halvåret 2018) måste erbjuda en hög ranta på obligationen för att få in pengar.

Att anlägga solcellsanläggningar i Kina verkar minst sagt riskfyllt. Vem vet, det kanske kommer kanske att gå bra, men personligen skulle jag aldrig satsa pengar på detta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-26 klockan 20:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.