AF konto till ISK
Sök:

AF konto till ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: AF konto till ISK

Om jag ska byta från Aktie/fond konto till ISK beskattas jag med 30% då fast jag inte gjort nån vinst på innehavet när jag säljer?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, du beskattas bara på vinst 30% men på ISK du betalar skatt var 3 månad på hela summan plus insättningar oavsett vinst eller förlust.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Erwin har rätt. Tråkigt att börsen gått ner, men en liten tröst att du har haft allt i ett AF konto. Detta betyder i praktiken att du sparar skattefritt en tid framöver, eftersom du kan kvitta förlusterna mot vinsterna. Glöm bara inte att fylla i K4 blanketten. Om du inte gör det så kommer skatteverket att tolka hela försäljningsbeloppet som en vinst.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-31 klockan 12:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.