Äga onoterade aktier privat eller i AB
Sök:

Äga onoterade aktier privat eller i AB

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Äga onoterade aktier privat eller i AB

Låt säga att jag köper onoterade aktier värda 50 000 privat, och ett år senare säljer dem för 50 000. Jag betalar då 0kr i skatt eftersom det inte finns någon vinst att beskatta. (korrekt?)

Om jag istället startar ett nytt AB som får äga aktierna, och säljer dem med 0 kr i vinst, kan jag då få ut pengarna privat skattefritt? Eller måste jag ta utdelning/tömma bolaget och skatta på det?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-09 klockan 12:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.