Äga travhäst genom sitt AB
Sök:

Äga travhäst genom sitt AB

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dali West

ställde för sedan frågan: Äga travhäst genom sitt AB

Hej,

Hur går man tillväga om man vill äga en travhäst genom sitt AB? Är det något extra man behöver registrera hos bolagsverket när det kommer till verksamheten?

Huvudsysslan för mitt AB är arkitektur, men jag vet att många företag i olika branscher även äger travhästar, frågan är bara hur man går tillväga?

Tacksam för svar från någon som vet och har erfarenhet.

 

Mvh

Daniel

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Arkitektur och hästverksamhet har inte mycket gemensamt. Försöker du kvitta ett överskott i din normala verksamhet mot ett underskott från en travhäst, så lär Skattemyndigheten ha synpunkter vid en skatterevision.

Risken finns att hästen betraktas som hobby. Så blev fallet när en av mina kunder försökte dra kostnaden för en riädhäst i sin enskilda firma. Hen slapp dock skattetillägg.

LRF Konsult är duktiga på detta. Vänd dig till dem för rådgivning.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du måste i vart fall lägga till näringsgrenen 93191, Tävling med hästar, som verksamhet i ditt bolag. Sen håller jag med Nestor om att kontakta LRF Konsult för råd o tips. Det är i vart fall inga konstigheter att ha hästarna i bolaget tillsammans med annat. Känner ett antal IT-konsulter, reklamare, m fl som kör så.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Arabesk och Nestor,

  Tack för svaren. Jag är väl medveten om att arkitektur och hästsport inte har något gemensamt, men det verkar inte spela någon roll när man tittar på vissa andra bolag. Som Arabesk skriver så har de lagt till näringsgren 93191 till sin huvudsyssla.
  Ett exempel är Bro Byggnads AB som enligt allabolag.se har följande verksamhetsbeskrivning:

  Verksamhet & ändamål:
  Bolaget skall bedriva byggnadsverksamhet, äga och förvalta fast och lös egendom, idka tävlingverksamhet med travhästar, ävensom bedriva därmed förenlig verksamhet.

  Svensk näringsgrensindelning:
  93191 Tävling med hästar
  68320 Fastighetsförvaltning på uppdrag

  Bro Byggnads AB äger bl a Readly Express…

  Man får nog helt enkelt göra ett försök och se vad som händer, för det vore väldigt bra att inte behöva ta ut lön från mitt AB för att betala träningsavgifter för en travhäst.

  /DW

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel Westerlund
 2. Vit pil

  Hur gick det?🐎

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Evelina

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-01 klockan 13:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂