Agående ta bilder på sitt körkort och skicka till aktörer för att bekräfta sin indentitet.
Sök:

Agående ta bilder på sitt körkort och skicka till aktörer för att bekräfta sin indentitet.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jocke

Den här artikeln publicerades 2017-09-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Agående ta bilder på sitt körkort och skicka till aktörer för att bekräfta sin indentitet.

Jag letar ständigt efter nya investeringar över nätet, men det jag har märkt är att visa sidor har väldigt noggranna ID kontroller och kräver att man måste fota sitt körkort eller liknande och skicka till dem för att bevisa sin identitet. Även från vissa större investerings plattformar som verkar pålitliga och har bra recensioner. Jag undrar om det är säkert att dela med sig sådan info eller om det är en dålig idé och ska undvikas?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle väl tro att om du inte vill ge dem ditt ID,varför skulle du ge dem pengar?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag är mer rädd att att bli ID kapad än att förlora nån ynka tusenlapp.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Joakim Lindvall

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Att man skall skicka en kopia på Id-handlingen är ett krav från Finansinspektionen. Tvärt emot vad som Maria svarar, så är det är de aktörer som inte kräver detta som är oseriösa!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja, då är väl det inget att vara orolig för då.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Joakim Lindvall
 2. Vit pil

  Tyvärr risken finns ändå. Även om bolaget följer reglerna från Finansinspektionen så kan det vara oseriös i alla fall. Man kan alltid bli lurad, ack ja!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-02 klockan 22:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.