Ägandeformer i Finland
Sök:

Ägandeformer i Finland

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Måns

Den här artikeln publicerades 2017-06-28 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Ägandeformer i Finland

Hej Jan,

Jag är en Svensk som numera är bosatt i Finland. Jag har ett konto hos Finska Nordnet och försöker reda ut vilka ägandeformer det finns i Finland.

Har du koll på det? Som jag förstår det så har de KF men inte ISK samt att de kallar det placeringsförsäkring eller Sijoitusvakuutus.

Kanske bättre att rikta frågan till finska skattemyndigheten men du verkar ju ha koll på allt annat så varför inte!

Bra blogg för övrigt, riktigt intressant!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Måns,

Sorry att jag inte har svarat tidigare, men jag har missat din fråga av någon anledning. Jag har tyvärr inte ingen aning, utan det är som du säger att kolla med finska skatteverket eller med Nordnet. Du bör ju varken vara den första eller sista kunden med den här problematiken.

Sorry att jag inte kan ge ett bättre svar.

Jan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Svar från Måns via mejl:

Sedan jag ställde frågan har jag fått svar och ifall det är intressant för dig så ligger det till såhär; Finland har inte ISK tyvärr utan aktier ägs i en vanlig aktiedepå med 30% skatt (19.2% på noterade utdelningar). De har en form av kapitalförsäkring som endast går att äga fonder i och som regel bara de som banken erbjuder. Jag har en vanlig depå och biter det sura äpplet eftersom jag inte betalar skatt på min vanliga inkomst

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-28 klockan 15:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.