Äger man verkligen fondandelar?
Sök:

Äger man verkligen fondandelar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jocke

ställde för sedan frågan: Äger man verkligen fondandelar?

Hej!

  • jag har varit i kontakt med Nordnet gällande en fråga och bland annat svarade dem att fondandelar köps i deras namn inte i min. Vad är det då man äger?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du har en kapitalförsäkring eller pensionsförsäkring så är det försäkringsbolaget som äger fonden. De låter dig välja hur de ska investera men det är imte i ditt namn. Det finns även kapitalförsäkringar där man inte alls är med och bestämmer hur det investeras, till exempel vissa typer av livförsäkringar.

I en ISK och i en fonddepå så ska det vara ditt namn, som jag har förstått det.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-02 klockan 21:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.