Aggressiva portföljen
Sök:

Aggressiva portföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ola A

ställde för sedan frågan: Aggressiva portföljen

Hejsan! Mitt namn är Ola och jag är 20 år gammal. Jag tänkte månadsspara långsiktigt i ca 15 år (tills jag är 35 år) och tänker på om jag ska månadsspara i din aggressiva fondportfölj eller Aktieinvest Basportfölj som jag hört så mycket om. Vad är dina synpunkter kring för och nackdelarna mellan dessa 2?

Allt gott! / Ola

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Aktieinvest Basportfölj investerar i 10 olika aktier medan Jans Globala Barnportfölj (den ”aggressiva”) i ett antal olika aktiefonder samt en del räntefonder så de är ganska olika. Basportföljen blir ganska koncentrerad, det är t.ex. enbart svenska bolag. Globala barnportföljen har en geografisk spridning som bas, med 20% Sverige, 60% globalt och 10% tillväxt- och asienfond.

Jan anser att indexfonder är att föredra framför aktier, varför kan du läsa om här: https://rikatillsammans.se/investerar-du-i-aktier-da-ar-du-hogst-sannolikt-en-loser/

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-25 klockan 11:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.