Akelius nyemission - teckna och sälja direkt?
Sök:

Akelius nyemission – teckna och sälja direkt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Amanda

ställde för sedan frågan: Akelius nyemission – teckna och sälja direkt?

Hej!

 

I senaste nyhetsbrevet skrev Jan att det diskuterades på Patreon att teckna D-aktier i Akelius nyemission. Jag tänkte signa upp mig på Patreon för att läsa om detta och stötta Jan och Caroline men medlemskapet gick endast att ha månadsvis, vilket gör att jag väntar till 1/10 för att spara lite pengar. Hoppas någon kan svara här istället – är tanken att teckna sig för dessa aktier nu innan 2/10 och sen sälja direkt vid börsens öppnande som gäller? Är det någon annan som tecknat, hur mycket har ni i så fall tecknat för?

Tack och trevlig kväll!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det blir ett köp av denna men väntar till första timmen! Den ska säljas först vid pensionen, så den har 19 år på sig att leverera !

Tror inte att den blir en hit lik EQT!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Amanda!

Denna emission är inte lik den som nyligen var när EQT noterades, D-aktier är ett helt annat aktieslag som liknas som preferensaktier, ett lån till aktieägare som du sedan får ränta på.

Så ser ingen anledning att dessa bör rusa på något sätt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-29 klockan 20:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.