Aktie och fonddepå vs ISK
Sök:

Aktie och fonddepå vs ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Danne

ställde för sedan frågan: Aktie och fonddepå vs ISK

Jag har ett gammalt aktiekonto där jag har högrisk men med långsiktiga investeringar och för tillfället ligger jag back. Jag skulle således få en kapitalförlust enligt Skatteverket. Är detta ett bra tillfälle att överföra till ett ISK? Tänker också på att en kommande börsnedgång verkar vara i antågande, vilket sätter perspektiv på om man skall ta en ännu större förlust på gamla kontot eller leva med en större nedgång på det nya ISK-kontot där de inte blir avdragsgilla. Klurigt värre.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du har förluster att kvitta mot dessutom så låter det ju passande att flytta. Ingen av oss vet när en krasch kommer (se bifogad artikel) så att försöka vänta ut den för att kvitta kan göra att du förlorar pengar genom att du inte gör om ditt sparande på ett ISK.

Nej, det går inte att förutsäga framtiden!

På bloggen finns en kalkylator där du kan räkna på om det är mest lönsamt att behålla depå eller byta till ISK.

Behålla depå eller byta till ISK-kalkylator

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-27 klockan 04:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.