Aktiebevis/Kreditbevis
Sök:

Aktiebevis/Kreditbevis

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Laszlo Sinkvist

ställde för sedan frågan: Aktiebevis/Kreditbevis

Hej, jag har via mitt holdingbolag i NORDEA Private Banking fått rekommendation om att investera ca 50% av mitt kapital i Aktie- och Kreditbevis. Dessa investeringar kännetecknas av en ganska komplicerad och utstuderad algoritm som för mig förefaller närmast som gambling, en konstruktion som framförallt säkrar att ”huset” alltid ska vinna medan kunden bara om man har tur. Eftersom de flesta bankerna i Sverige har liknande så kallade ”strukturerade produkter” så bör de vara lönsamma för åtminstone bankerna. Frågan är om dessa är också en vettig investering för oss. Visserligen får man cash i form av kuponger, men jämfört med andra alternativ, är de bra nog att ha? Dessvärre är det ganska magert med oberoende information på nätet om dessa sparformer, mest hittar man bankernas egen marknadsföring. Sedan jag börjat följa din blogg, blev jag allt mer misstänksam mot bankens huvudsakliga intentioner och när jag såg att min portfölj nästan bara innehåller NORDEAs egna fonder och strukturerade produkter, blev jag riktigt orolig.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Detta erbjudande låter mer som något som gynnar banken än dig känner jag spontant. Vill du ha rådgivning kan en oberoende rådgivare vara något för dig. Finns en artikel+podd om ämnet.

Intervju med Henrik Tell om ekonomisk rådgivning & rådgivare

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-02 klockan 10:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.