Aktiebolag - Lägga köp i bolaget eller privat?
Sök:

Aktiebolag – Lägga köp i bolaget eller privat?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Aktiebolag – Lägga köp i bolaget eller privat?

Hej,Jag har ett AB sedan ett år tillbaka ungefär och har funderat lite på följande fråga.Vad \”tjänar\” jag mest på av följande alternativ?

 1. Lägga köp på företaget men få förmånsbeskattning?
 2. Köpa privat men då tvingas ta ut högre lön över brytpunkten?

Jag hoppas frågan var tydlig?

Mvh

DW

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är jättesvårt att säga något tyvärr, det är en typisk fråga att ta med en redovisningskonsult som kan hjälpa dig att räkna på konkreta exempel.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Förutom privatbil är det oerhört sällan det lönar sig att låta ett AB köpa något som du sedan får ett beskattat förmånsvärde på. Skattemyndigheten avskyr sådana upplägg.

  Ett exempel är köp av tvåfamiljshus. Hyrs ena lägenheten ut så har bolaget inget grundavdrag. Du får dessutom jobb med bokföring och deklaration för aktiebolaget.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Kan bara intyga ovanstående kommentar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-05 klockan 13:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.