Aktiefonder och utdelningsaktier i samma portfölj?
Sök:

Aktiefonder och utdelningsaktier i samma portfölj?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av N

ställde för sedan frågan: Aktiefonder och utdelningsaktier i samma portfölj?

Är det rekommenderat att ha aktiefonder och räntefonder i ett ISK där jag äger flera utdelningsaktier? Tanken med portföljen är att ha en utdelningsportfölj helt enkelt, men vill sprida risk. Vet inte om det säger emot varandra.

Borde jag ha:
portfölj 1: utdelning
portfölj 2: aktiefonder + räntefonder och andra aktier jag tycker är intressanta som inte nödvändigtvis ger utdelning? 

Jag antar att man kan ha en salig blandning – men vad är ”bäst”? Är det bra att ha lite räntefonder i en utdelningsportfölj?

Tacksam för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om ditt innehav är detsamma i sin helhet så förändras inte risken/avkastningen/avgifterna om du samlar allting på ett ISK eller sprider ut det på flera ISK.

Detta är mer av en smaksak. Jag föredrar själv att ha flera ISK för att kunna få en bättre överblick och kunna spara mot olika sparmål, men i slutändan så gör det ingen skillnad förutom det psykologiska.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Okej, tack för hjälpen, då förstår jag bättre! Tror då att jag kommer öppna ett nytt ISK för just fonder.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    N

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-23 klockan 17:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.