Aktiefonders utveckling före eller efter avgifter?
Sök:

Aktiefonders utveckling före eller efter avgifter?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tim

ställde för sedan frågan: Aktiefonders utveckling före eller efter avgifter?

Hej!

Är ny på detta.

När man tittar på fonders utveckling på morningstar eller en portal, t.ex. Avanza och jämför dessa mot index. Visas fondens utveckling då efter avgift? Och är alla avgifter medräknade där, även prestationsbaserad avgift och ev. andra avgifteR?

Tack för er hjälp!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Tim!

Svaret på din fråga är ja, alla avgifter är redan avdragna när du kollar på avkastningen samt grafen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

När det finns prestationsbaserade avgifter så kan det ibland vara ett snittvärde bland alla kunder som räknats in i grafen, eftersom vissa udda fonder tar olika betalt av varje kund. Men frågan är varför man ska köpa sådana fonder egentligen?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-15 klockan 14:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.