Aktieförsäljning Schablonregeln
Sök:

Aktieförsäljning Schablonregeln

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Michael

ställde för sedan frågan: Aktieförsäljning Schablonregeln

Hej, jag ska sälja mina 300 aktier av samma slag, varav 100 är ärvda (väldigt gamla) utan anskaffningskurs alltså schablonregeln, men 200 har jag själv köpt & de har inte ökat så mycket – alltså är schablonregeln för dessa verkligen ofördelaktigt! Kan jag först sälja 100 & använda schablonregeln & året efter sälja 200 & använda deras anskaffningskurs? Någon som har ett bra råd?
Tack för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Svar Nej. Gör du en delförsäljning skall du räkna ut en proportionell anskaffningskurs.

Sälj rubbet på en gång, eller åtminstone under samma år, enklast så.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-15 klockan 11:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.