Aktiehandel med Revolut
Sök:

Aktiehandel med Revolut

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonas Stjernberg

ställde för sedan frågan: Aktiehandel med Revolut

Någon här som testat att handla amerikanska aktier med Revolut? Då jag spenderar ca 1000 kr/mån bara i courtage på Avanza verkar detta intressant. Någon som kan dela med sig av erfarenheter?

Tacksam för svar/ Jonas

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Aktiehandeln på Revolut fungerar jättebra men inte så bra med det svenska skattesystemet. Då kontot inte schablonbeskattas så det är 30% skatt. Då jag misstänker att du gör en del affärer kommer deklarationen bli hemsk då Revolut förmodlingen inte kommer hjälpa dig med K4 blanketten

Är dock nyfiken på hur du lyckas samla ihop 1000kr/månaden i courtage? Med Avanzas dyraste courtageklass (mini/start) betyder det att du omsätter 400 000kr i månaden eller 1265 822 kr med den billigaste courtageklassen (fastpris).

Du måste i så fall mena att du betalar 1000kr/månad i courtage + växlingsavgift. Växlingsavgift på avanza ligger på 0,25%. Vilket skulle innebära en omsättning på 200 000 kr /månad.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det är inte gratis när man får hjälp med K4 hos Avanza ( avgift mellan 50kr till 99kr undantag Platina).
  Om man köper unländska aktier är det 0.25% (mini) på utänsk valuta. tex. DDK10000x0.25%=DDK25,
  DDK25x1.38=34.5kr.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 2. Vit pil

  Om man är lite aktiv på aktiemarknaden så är det inte jättesvårt att komma upp i 1000kr i courtage/månad.

  Vet själv när jag handlade ganska mycket för några år sedan så låg jag mellan 3000-4000kr/månad på courtage, att just omsätta pengar på börsen är inget problem med den hastigheten det går i nu för tiden!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Revolut kommer ge dig hög skatt och deklarationskrångel.

Om du handlar så mycket med amerikanska aktier skulle jag rekommendera dig att titta på närmare på Degiro i stället för Revolut. Degiro har ”svenskt” ISK med valutakonton, vilket är viktigt eftersom valutaväxlingen ofta är den högsta kostnaden.

Efter att ha växlat till dig USD för 0,10 % avgift genom att köpa USD-noterade aktier, inte 0,25 % som på Avanza och Nordnet, kan du frysa den automatiska valutaväxlingen – och du slipper förlora 0,50 % av ditt kapital i valutakostnader varje gång du byter värdepapper eller återinvesterar utdelning.

DeGiro är i någon mening lite svårare än Avanza, framför allt eftersom de har en annan avgiftsstruktur än den man är van vid. Avanza och Nordnet är ju nästan som plagiat av varandra, och många avgifter är på decimalen lika.

På Degiro gäller det att läsa igenom hela prislistan och se vad som kostar. Tack vare valutakontona finns det mycket pengar att spara på handel med utlandsnoterade värdepapper.

Några av Degiros viktigaste avgifter för handel på USA-börserna:

 • Courtage: € 0,50 + USD 0,004 per aktie
 • Avgift handel på globala börser: 0,25 % av totala värdet på kontot(max € 2,50 per år och börs)
 • Alla valutor via Auto FX trader: 0,10 % (Därefter kan man låsa valutakontot, och slipper avgiften)

Regelverket gör att det inte går att ha likvider på sitt ISK hos Degiro, utan dessa växlas automatiskt om till korta räntefonder. Som användare fungerar det dock i stort sett som om man hade haft likvider.

Som jag redan nämnt – Degiro är annorlunda jämfört med Avanza och Nordnet, men att lägga en köp-/säljorder fungerar som man är van vid.

Hela prislistan hittar du här:

https://www.degiro.se/data/pdf/se/Prisoversikt.pdf

Om du väljer att bli kund hos Degiro bör du inte missa listan med courtagefria ETF:er, bland annat fysiskt replikerat guld:
https://www.degiro.se/data/pdf/se/Courtagefria_etfer.pdf

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-28 klockan 11:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.