Aktiehandel via bolag
Sök:

Aktiehandel via bolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rikard

ställde för sedan frågan: Aktiehandel via bolag

Hej!
äger idag 3 olika bolag som inte är noterade.
När det handlar om utdelningar från dessa så räknas de som näringsbetingande andelar.
Nu ska ett av dessa bolag kanske hamna på en MTF-lista. Vad jag förstår är det en gråzon mellan vanlig börs och onoterat, kan en MTF vara näringsbetingande eller upphör den statusen?

Min andra fråga är – köpte detta onoterade företag i vintras. Om den nu hamnar på en MTF i augusti, då kommer jag inte ha ägt den som ”onoterad” i ett helt år vilket är kravet för att den ska vara näringsbetingande, vad händer vid en försäljning i framtiden, kommer värdeökningen som skett nu när den varit onoterad då också beskattats i och med att jag inte ägt den i ett helt år som onoterad även om jag behåller den några år?

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-11 klockan 14:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.