Aktieinvest bra alternativ för månadssparande?
Sök:

Aktieinvest bra alternativ för månadssparande?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Moe Zander

ställde för sedan frågan: Aktieinvest bra alternativ för månadssparande?

Hej!

Jag planerar att börja månadsspara i aktier. Min plan är att spara ca 5000kr permånad spritt över 8-10 aktier. Min tidshorisont är långsiktig och jag är extra sugen på aktier som har en god utdelningshistorik. Som jag förstår det så finns det egentligen enbart en aktör idag som tillhandahåller automatiskt månadssparande i aktier och denne är aktieinvest. De har en fastsvgift för courtagekostnaderna för svenska aktier (20kr per månad, oavsett hur många aktier du sprarar i) och 1% i valutapåslag för sparande i amerikanska aktier.

Finns det någon här som har erfarenhet av denna aktör? Fördelarna som jag ser är att det blir ett mycket smidigt och tidssparande sätt att månadsspara på. Man får även återinvestera utdelningen utan extra avgift.

Fyll gärna i fler för och nackdelar med denna tjänst om ni kommer på något.

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har haft dem sedan 2007 och deras sida är lättnavigerad och de vill att alla funktioner man efterfrågar skall finnas där, utvecklas ständig till det bättre. Deras chatt support svarar direkt och jag har aldrig haft några problem med någonting faktiskt, stort utbud av olika utländska aktier också. Är du dessutom medlem i aktiespararna så kostar det bara 10kr/dragning, och då får du deras tidning också.

Inga problem småspara, själv har jag 26st olika aktier uppdelat på 6000kr (tror minsta belopp är 100kr/aktie). Jag gillar det då det blir lite roligare än indexfonder men slipper sätta in stora summor i engångsköp (och chansa på om det är rätt tid eller inte) och kan dessutom sprida det över en massa bolag, i en massa länder, utan att behöva köpa hela börsposter.

Nackdelen är den där 1% valutapåslagsavgiften vid alla köp som inte är i SEK. Men kör du bara svenska aktier eller inte säljer och köper tillbaka utländska aktier så går det väl att leva med för möjligheten att köpa utländska aktier för 100kr.

Med det sagt så är de jättebra för att sprida riskerna med småköp om man vill äga enskilda aktier. Personligen har mina ”tråkiga” indexfonder gått bättre än mina egna alternativ sen 2007 men det är mitt eget fel så att säga :)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-11 klockan 15:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.