Aktiekapital i kapitalförsäkring - möjligt?
Sök:

Aktiekapital i kapitalförsäkring – möjligt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl-Johan

Den här artikeln publicerades 2017-04-19 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Aktiekapital i kapitalförsäkring – möjligt?

Hej,

Är det möjligt att sätta in sitt aktiekapital i en kapitalförsäkring? I sådana fall, gäller det som står i https://rikatillsammans.se/investera-pengar-privat-eller-via-sitt-aktiebolag/ att ingen vanlig beskattning görs utan att det bara är ”avkastningsskatten” som gäller?

Tack!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, mig veterligen så kan du göra det. Men kolla gärna med Skatteverket eller din redovisningskonsult.

Du behöver bara ha koll så att du inte hamnar under halva aktiekapitalet eftersom då behöver du upprätta kontrollbalansräkning annars riskerar du bli personligen betalningsskyld för skulder.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carl-Johan
 2. Vit pil

  Hej! det är inga problem att spara bolagets överskott i KF! öppna ett konto hos tex avanza för ditt företag och öppna där ett KF-konto. För varje överföring du gör behöver du bara skriva ut en kopia av transaktionshistoriken för din bokföring. Ta hjälp av en redovisningskonsult/revisor vid årets bokslut bara så att det inte behövs något ytterligare.
  Det beskattas som ett vanligt KF-konto. Vid ev. privat uttag för du tillbaka pengarna till bolagets konto och tar ut dem där i lön eller utdelning som vanligt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  sofia

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-19 klockan 21:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂