Aktieköp. Hur mycket ska man köpa per gång?
Sök:

Aktieköp. Hur mycket ska man köpa per gång?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Victor

Den här artikeln publicerades 2017-05-26 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Aktieköp. Hur mycket ska man köpa per gång?

Hej.

 

Jag är ganska novis inom aktiehandel, så jag undrar hur är det smartast att tänka om man vill köpa aktier då man måste betala courtage när man köper?

att köpa för 100sek är inte speciellt lönsamt, ska man istället köpa för tex 1000 varje månad eller typ 5000 varje kvartal.

 

tar gärna emot alla tips och förslag på vad der smartaste är

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Victor.

Du ska välja rätt bank först. Nordnet eller Avanza. Du ska inte handla under 400kr är min. Du väljer minsta courtage klass då är det bara handla månadsvis. En sak till en fråga till dig. Varför är ni nybörjare sugna att börja köpa aktier när det krävs en hel del kunskap att lyckas med aktier? Mycket mer riskfyllt. Inget jag rekomenderar. Breda globala indexfonder är det bästa långsiktigt. Min långsiktiga fondportfölj.

Swedbank Access Global 70%

Amf småbolag 15%

Spiltan investement 15%

0,26 årsavgift. Billig å bra globalspridning som laddas på varje månad. Lycka till och hoppas att många väljer global indexportfölj som sköter sig själv.

Mvh.jacke77

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag har en del fonder nu. Men jag har inte liksom gjort en ”portfölj” som du har där.
  utan jag har 5st där jag sparar separat i varje fond, är det dumt?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Victor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-26 klockan 14:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.