Aktier
Sök:

Aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ted

ställde för sedan frågan: Aktier

Jag har tänkt försöka börja lära mig att investera i aktier och läst en massa om detta och kommit fram att till att öppna ett isk konto är det lättaste sättet att starta upp. Då behöver man bara betala en en summa för skatt en gång per år och slipper deklarera det. Eller har någon något annat sätt som är bra i början ?

Sen undrar jag vad det är för skillnad på att köpa och sälja aktier via min banks hemsida (i detta fall Swedbank) och en bank som bara är specialiserad på aktier tex Nordnet eller Avanza?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ted!

Ett ISK är perfekt att börja med!
Däremot så skulle jag ha valt Nordnet eller Avanza som plattform för aktiehandel, detta för att courtaget (kostnaden vid köp/sälj) är väldigt mycket lägre där än på Swedbank och andra storbanker (Nordea har även billigt courtage).

Så bäst är då att välja en av Nordnet eller Avanza, den du tycker känns bäst och lättast att använda.
Jag tycker att Avanza är bäst överskådlig när man handlar med aktier.

Däremot innan du börjar med aktier så tycker jag att du ska läsa på mycket och gärna gå någon kurs i aktiehandel, beroende på din ålder så rekommenderar jag någon kurs hos Unga Aktiesparare (28år eller yngre) eller Aktiespararna om du är äldre än 28. Dessa två föreningar har väldigt bra och grundliga aktiekurser för att komma igång!

Finns även en hel uppsjö av aktieböcker att läsa!

Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-16 klockan 15:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.