Aktier
Sök:

Aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Birgitta

ställde för sedan frågan: Aktier

Hej!

jag sparar i fonder 90%avanza global och 10% spiltan aktiefond investmentbolag. Ser det bra ut?

Jag tänkte köpa aktier för första gången för 10000kr. Kan ni rekomendera några aktier för en nybörjare att starta med?  Tacksam för svar.

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Birgitta!

För att sparande med en sparhorisont på 10år+ så tycker jag absolut att din portfölj ser bra ut!

Tyvärr så skulle jag aldrig rekommendera några aktier, att köpa på någon annans rekommendation och sedan förlora pengar på det är en jobbig sak som kan hända.
Därför tycker jag istället att du bör läsa på lite om aktier och hur du kan värdera bolag för att sedan kunna göra en egen bedömning på vilka bolag du vill ha i en portfölj.
Finns otroligt många olika böcker om just aktiehandel!

Men ett tips för att iaf komma igång med aktiehandel så kan du börja smått med att köpa bolag som du kanske ser i din vardag eller konsumerar produkter ifrån, då vet du iaf vad du köper och du får en relation till bolaget och kan förstå nyheter som kommer ifrån bolaget.
Det viktigaste som iaf jag tycker man bör tänka på är just att veta vad man köper.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du ska köpa enskilda aktier är mitt tips att börja smått, även om det gör att courtaget procentuellt sett blir högre! Stor risk att pengarna försvinner på läropengskontot. Men även små belopp ger dig erfarenhet och en känsla för vad aktiehandel handlar om.

Aktietips bör man ofta ta med en stor nypa salt. En del tips är bra, andra dåliga. Problemet är ju som sagt att man inte vet vilket förrän i efterhand…

Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-07 klockan 10:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.