Aktier eller fastigheter
Sök:

Aktier eller fastigheter

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Axel

ställde för sedan frågan: Aktier eller fastigheter

Hej idag investerar jag i aktier och har under det senaste 5 åren skapat strax under 20% årligen. Nu har jag lite kapital över och tänkte böra köpa någon lägenhet i en storstad för att hyra ut för att nyttja hävstången med belåningen. Frågan lyder, är det värt att börja investera i fastigheter eller ska jag fortsätta med aktier ur ett vinstpespektiv?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hur ser din fördelning över tillgångar ut idag?

Äger du redan din bostad och den är värd mycket mer än din aktieportfölj har du ju redan rätt mycket i fastighetsmarknaden. Då skulle jag nog fortsätta att investera i aktier för diversifieringens skull.

Men kanske hyr du din bostad eller har så pass mycket i aktier att värdet av din bostad iaf inte är mycket mer än din aktieportföljs värde? Då först hade jag börjat fundera på ytterligare fastighetsinvesteringar.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hur ska någon på ett forum veta om fastighetspriser eller aktiepriser kommer öka mest kommande åren?

Bäst är att diversifiera dina tillgångar. Så svaret beror på hur dina tillgångar ser ut just nu.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om du nu inte är Warren Buffett, diversifiera globalt i fonder eller fondrobot. Det är som att sluta spela på en slotsmaskin efter man vunnit.

Jag kan rekommendera fyra hinkar principen: https://rikatillsammans.se/fyra-hinkar-strategin/

Du bör inte lyssna på mig eller någon annan, sök på bloggen om forskningsartiklar och läs i dessa. Det vill säga vad Jan hänvisar till i många inlägg.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  OBS! Indexfonder.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Aen
 2. Vit pil

  Nu frågade trådskaparen om aktier eller fastigheter, inte lysa eller globala indexfonder

  0
  Gravatar ikon för användaren
  alex

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-01 klockan 07:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.