Aktier eller fonder?
Sök:

Aktier eller fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ginette Chatelain

Den här artikeln publicerades 2017-05-17 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Aktier eller fonder?

Hej,

 

Jag vill köpa aktier eller spara i fonder för att köpa bostad och ha lite investeringar att lämna till mina efterlevande.

Vill ha en säkert sparande men kan ta vissa risker så det går ev snabbare.

Hur mycket bör man spara /satsa? Svenskt/utländskt?

Tips och råd?

Är inte insatt alls men har vissa sparande.

Vänl Ginette Chatelain

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ginette,
Aktier/aktiefonder passar bäst på lång horisont (minst 10+ år), antar att du vill köpa bostad innan dess?
Du kan givetvis ha en mindre del i aktier, jag skulle säga att någon av de portföljer som finns här på sidan skulle passa väl. Jag skulle personligen satsa på ungefär 50/50 mellan svenska aktier och utländska, blir lite mindre volatilitet då.

länk till portföljer:

Mina fondportföljer 2017 | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-17 klockan 11:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.